fredag 31 augusti 2007

tjoho

Hur kul är det att gå och shoppa iförd kläder med barnmatsfläckar?! Jag lovar, jag var ren när jag gick hemifrån. Det gick snabbt över så snart sonen skulle äta lunch. Till en början lyckades jag dessutom bara köpa saker till sonen men sedan slog jag till på en Odd Molly tröja. Har suktat efter en sådan länge och nu hittade jag en som jag verkligen ville ha. Ikväll blir det smørrebrød. Och när sonen har somnat ska jag unna mig en av de saker jag har längtat mest efter sedan jag blev gravid, ett glas Bollinger. Det är härligt med fredag!

torsdag 30 augusti 2007

dagens fynd

En pint B&J Chocolate Therapy. Världens godaste B&J. Och jag visste inte att den fanns i Sverige. Jag är såååå lycklig ;)

besök i verkligheten

Jag ska på ett möte nästa vecka. Ett riktigt möte med agenda och kostymer och vatten i flaska. Det är länge sedan. Och det känns som det är ännu längre sedan. Hur ska jag kunna sitta still och hålla fokus i fyra timmar??!! Och ännu jobbigare. Vad 17 ska jag ha på mig?? Antar att amningslinnen och byxor/kjolar med barnmatspuréfläckar inte är riktigt ok. Panik. Måste shoppa.

onsdag 29 augusti 2007

kiwi + tonfisk = sant

Skulle köpa kiwi och insåg att om jag ville ha ekologiska var jag tvungen att köpa fem stycken. Varför är ekologiska frukter och grönsaker ofta inplastade? Det känns ju inte så miljövänligt. Hur som helst så hade vi mer kiwi än vi behövde. Alltså blev det Tonfisksallad surprise till middag. Snabbt och oväntat gott.

Tonfisksallad surprise
sallad (gärna av den krispigare sorten)
gurka
paprika (röd, för det blir snyggast)
tonfisk (burktonfisk alltså, i vatten)
kiwi

Grönsakerna och kiwin skärs i stora bitar. Som dressing hade vi grekisk yoghurt och green hot chili sauce. Kiwi och tonfisk är en ruggigt bra kombo.

effektivitet

Jag brukar få saker gjorda. Är hyfsat effektiv om jag får säga det själv. Men vissa saker blir inte av. Act as if har skrivit om samma fenomen. Och när jag läste det så kom jag att tänka på mitt Ica-kort. Det är ungefär två år sedan jag glömde koden. Misstänker att de hatar mig på min lokala Ica. Tar alltid lite extra tid när jag handlar eftersom jag drar kort - visar leg - skriver på. Istället för att trycka pin-kod som alla andra. Personalen har många gånger upplyst om att man kan beställa en ny kod. En gång fick jag en uppgiven blick och ett "är det du nu igen". Jag har fattat pikarna men det har ändå inte blivit av. Idag gjorde jag det. Jag har beställt en ny kod. Det tog säkert en halv minut. Undrar hur de kommer fira denna stora händelse på Ica.

oooops

Gick in på Adlibris och skulle... Lite oklart vad jag skulle göra, för jag skulle inte köpa några böcker i alla fall. Detta blev resultatet. Och jag kan argumentera för varje bok. Nästan.

Här är jag! Vem är du? och Ditt kompetenta barn, Jesper Juul - Jag måste ju ta hand om mitt barn på ett bra sätt...
Växa och upptäcka världen, Hetty van de Rijt - Handlar om barnets första år. Kanske borde ha köpt den lite tidigare... Men bättre sent än aldrig.
Nannas låda, Rose Lagercrantz - Till sonen. Klart killen ska ha en bok!
Middag med Jamie, Jamie Oliver - Det stog något om middagar på fem minuter. För det brukar ju fungera...
En bulle i ugnen, Renée Voltaire - Hon skriver bra kokböcker och den här har bla recept för barn. Tror jag. Bara för att jag nästan aldrig använder de andra böckerna så kan jag ju använda den här...
Två systras söta, Lisa Eisenman - Det är trevligt med sötsaker. Att min oberäkneliga gasugn inte tillåter något finlir är säkert inget problem.

Jag är nöjd med mig själv.

tisdag 28 augusti 2007

spik i foten

Ska snart sluta gnälla över min vurpa, jag vet att det inte är synd om mig egentligen. Men det är så attans trist att inte komma ut. Har slutat halta men det är lite kinkigt med skor. Det är liksom inte väder för flip-flops. Dessutom är sonen fortfarande förkyld och vill helst sova i min famn. Alltså ingen promenad idag heller. Och det känns i kroppen att jag inte får komma ut på mina dagliga promenader. Men det är ju friidrott på tv i alla fall...

du är vad du läser

Veckans bokfemma är en klurig en. Facklitteratur som säger något om dig själv, vem du är och vad du gör på fritiden mer än läser. Inser att den icke-skönlitteratur jag tycker om (tex Fast Food Nation, Eric Schlosser och Nickel and Dimed, Barbara Ehrenreich) inte säger så mycket om vad jag gör på fritiden. Läser väldigt lite facklitteratur kring mina intressen. Eller så har jag inte så många intressen...
Amusing Ourselves To Death, Neil Postman - Speglar mitt intresse för medier och populärkultur. Postman gör ett intressant inlägg i debatten.

Barnens svenska sångbok - Inte för att jag är så himla bra på att sjunga utan för att jag ägnar dagarna åt att sjunga och leka med sonen.

Lonely Planet - Att resa är en passion. Guideböckerna ska vara smutsiga, trasiga och nerklottrade. Ska jag välja en favorit blir det LP Mongolia.

New York-bartenderns guide - Det är kul att blanda drinkar, det är kul att dricka drinkar, det är kul att sitta i en bar och det gör jag gärna så fort jag får chansen.

urban recreation, akay & peter - En bok om gatukonst. Nej, jag skapar inte själv. Men jag gillar att spana efter kul gatukonst när jag är ute på mina dagliga barnvagnspromenader.

måndag 27 augusti 2007

försäkringskassan

Jag har ringt Försäkringskassan två gånger och ställt exakt samma fråga men fått olika svar. Misstänker dessutom att jag fortfarande inte fått ett korrekt svar. Anser mig vara normalbegåvad men förstår inte hur det här med föräldrapenningen fungerar. Ibland misstänker jag att de jag pratat med på Försäkringskassan inte heller förstår. Har precis försökt ringa igen. Efter ett att ha knappat in ett antal olika val får jag ett meddelande att kötiden är mer än två minuter. Inga problem, jag kan vänta. Telefonrösten ber mig knappa in mitt personnummer. När jag gjort det får jag veta att det är hög belastning och att jag ska ringa senare. Kan de inte komma på det lite tidigare?! När jag sedan väljer återuppringning på telefonen så fungerar inte det eftersom jag har knappat in personnummer etc. Problemet med återuppringningen är väl inte Försäkringskassans fel. Men nästan. Jag blir galen.

kosumentupplysning II

Jag gillar när man får tydliga instruktioner för i vilket sammanhang en produkt ska användas...

konsumentupplysning I

Hittade den här symbolen på en polsk vodkaflaska. Bra om man är tveksam till huruvida det är bra eller inte att dricka vodka när man är gravid. Eller blir man inte gravid om man dricker vodka? Eller vad menar de? Känner att det finns fler olika tolkningsmöjligheter här...

söndag 26 augusti 2007

soffpotatisar

Sonen är förkyld (för första gången, lille stackaren), mannen känner sig lite hängig och jag har lite svårt att gå efter min vurpa. Idag gör vi inte många knop. Tur att det är friidrott på tv.

lördag 25 augusti 2007

tre timmar

Klockan är 08.30. Det är lördag morgon. Jag har varit vaken i tre timmar redan. Livet har blivit lite annorlunda. Bättre. Men annorlunda.

lime

Det var en massa lime i veckans Ekolåda. Vi kan bara komma på olika drinkrecept. Vad 17 gör man med lime som inte är spritbaserat?

fredag 24 augusti 2007

skrubbsår

Jag vurpade idag. Till fots. Har skrubbsår på halva skenbenet samt skrubbis och litet jack i foten. Jag ser ut som om jag är liten och precis har lärt mig cykla. Fick en påse polkagrisar idag. Känns passande. Tar en polkagris och känner mig som fem år.

torsdag 23 augusti 2007

revolverfinger

Har ont i handlederna och ett ringfinger som liksom hakar upp sig och snäpper till ibland när man böjer det. Gav till slut med mig och gick till läkaren. Hon berättade att det kallas revolverfinger. Handledsproblemet hade tyvärr inget coolt namn. Men jag har ett revolverfinger. Så passa er.

onsdag 22 augusti 2007

reklam

Jag får helt nya typer av reklam nu för tiden. Idag kom det ett prov på fruktgröt tex. En del är bra. Mycket är ointressant. Blev dock lite glad när jag upptäckte att ett en av de kedjor där jag handlar mycket och har klubbkort har fattat galoppen och noterat mina ändrade köpmönster. Hela deras utskick inklusive rabattkuponger handlade om barnkläder/leksaker. Tidigare brukade jag få erbjudanden om dammode och smink. Och nej, jag har inga problem med att de registrerar vad jag köper. I så fall skulle jag inte använda klubbkort. Jag vill ha riktad, relevant reklam. Tänk om ICA kunde lära sig det också.

inget nytt

Verkar inte som det har hänt något i världen. En av kvällisarna toppar löpet med att Ulf Larsson vill begravas med sina hundar. Så då kan det ju inte ha hänt något viktigt. Eller? Eftersom jag vägrar vare sig köpa tidningen eller läsa artikeln på nätet (det skulle ju i så fall ge dem argument för att det är en säljande nyhet) så vet jag inte om artikeln handlar bara om detta eller om det är något som lyfts fram ur en större intervju. Oavsett vilket är det sorgligt. Det är sorgligt att Ulf Larsson ställer upp på/söker uppmärksamhet genom ett sådant uttalande (med reservation för att han kan ha blivit utsatt för en elak vinkling som han inte tänkt sig). Det är sorgligt att det värderas som en bra=säljande nyhet. Och det är sorgligt att det förmodligen dessutom säljer.

tisdag 21 augusti 2007

svenskar

Älskar att stå med en kaffekopp framför bokhyllan och välja ut veckans bokfemma. Denna vecka är det svensk litteratur. Ofta slår det mig att jag inte kommer ihåg boken utan läsupplevelsen. Men det måste ju betyda att det är en bra bok. Efter mycket beslutsångest blev detta min femma:

Aniara, Harry Martinsson - Formen och språket. Smärtsamt vackert.
Fröknarna von Phalen (hela romansviten), Agnes von Krusenstjerna - Böckerna har verkligen extra allt. Har man väl brutit mot ett tabu kan man bryta mot alla verkar det som. TV-såpor och tantsnusk kan slänga sig i väggen. Dessutom så är det en intressant samhällsskildring.
Händelser vid vatten, Kerstin Ekman - Spännande och välskrivet.
Montecore - En unik tiger, Jonas Hassen Khemiri - Ett öga rött var bra men den här är bättre. Jag hör till de som inte ser storheten med Svinalängorna och tycker Montecore borde fått Augustpriset istället.
Tusen kvinnor och en sorg, Björn Ranelid - Men kan tycka mycket om det Ranelid tycker (det gör jag också) men mannen kan skriva.

Precis utanför pallplats hamnade Gregorius av Bengt Ohlsson, Underdog av Torbjörn Flygt och Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist. Samt ett gäng klassiker.

myrsteg

Sonen sov i sängen hela kvällen. Vaknade inte och var ledsen en enda gång innan vi gick och lade oss. Däremot så somnade han i min famn först innan han hamnade i sängen. Men man kan ju inte lyckas med allt från början. Vi tar det lite sakta så ska det nog bli ordning på det här också.

måndag 20 augusti 2007

nya tider

Ikväll ska vi börja med att få sonen att sova i sängen direkt på kvällen (vår, att han ska sova i egen säng har vi gett upp för länge sedan). Inte ligga i famnen, vagnen etc tills vi går och lägger oss. Ska bli mycket intressant att se hur det här går. Jag vet att vi borde ha gjort det tidigare men bättre sent än aldrig heter det väl...

våndas

Ett samtal som måste ringas. Vill inte men måste. Blä.

söndag 19 augusti 2007

dagens tristaste

Friggs riskakor med nacho chili smak. De smakar varken nachos eller chili. De smakar i princip ingenting förutom lite tamt paprikapulver.

dagens underbaraste

När jag lyfter upp sonen och han lägger armarna om mig och buffar in huvudet i min hals. (Och nej, han har fortfarande inte riktigt bemästrat konsten att pussas så man får vara på sin vakt.)

lördag 18 augusti 2007

lista

Snor den här listan från att bli mamma och hoppas att det hjälper mot "bakfyllan"

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa?
Tre (två till lgh, en till vagnen).

Vilken svordom använder du mest?
Faaaaan.

.Äger du en iPod?
Ja, svart 2GB (fattar inte varför jag inte köpte 4GB).

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
Sonens inbyggda börjar oftast låta vid 7-tiden (+/- 1 timme)

Hur många resväskor äger du?
En men använder alltid ryggsäck.

Var köper du dina matvaror ifrån?
Ica och Ekolådan.

Skulle du hellre ta bilden än att vara med på bilden?
Alltid ta bilden och sedan surar jag för att jag inte är med på några kort.

Vilken var den senaste filmen du såg?
Pretty in pink på DVD tror jag. Ser mest TV-serier på DVD nu för tiden.

Har någon av dina vänner barn?
50/50,

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Flygbiljetter.

Har någon någonsin kallat dig lat?
Förmodligen.

Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?
Thåström, Skebokvarnsvägen.

Föredrar du vanlig mjölk eller chokladmjölk?
Mjölk.

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?
Ja, igår.

Använder du huvtröjor?
Ja, en rosa och en svart.

Kan du vissla?
Ja, hjälpligt.

Har du någonsin deltagit i en demonstration?
Ja, men det var länge sedan.

Vem var den senaste som ringde dig?
Syster.

Tror du folk pratar bakom ryggen på dig?
Alldeles säkert.

Tittade du på tecknat när du var liten?
Ja.

Hur många syskon har du?
Ett.

Vilken film kan du alla replikerna till?
Dirty Dancing (nästan i alla fall).

Äger du några band-t-shirts?
Möjligen en Urga om jag inte slängt den.

När flög du senast?
ToR Norrland i somras.

Hur många stolar står runt ditt köksbord?
Tre till fem.

Läser du för skojs skull?
Oftast.

Pratar du några andra språk?
Engelska. Tar mig fram på tyska. Förstår lite spanska om det talas långsamt (men det gör det ju aldrig).

Diskar du din egen disk?
Ja i alla fall ungefär varannan gång.

Har du gråtit offentligt?
Jajamen.

Har du en stationär dator eller en laptop?
En laptop.

Försöker du alltid lära dig nya saker?
Ja, ibland men inte nog ofta.

Vill du ha några tatueringar eller piercingar?
Nej, hål i öronen räcker.

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Nej, verkligen inte.

Kan du kasta macka?
Nej, men jag testar då och då för att se om jag lärt mig.

Skulle du någonsin kunna tänka dig att dejta någon med mycket tatueringar?
Ja, varför inte. Om jag av någon anledning skulle dejta.

Har du en blogg?
Jo.

Vilket var ditt favoritämne i gymnasiet?
Svenska och samhällskunskap.

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Humor, nyfikenhet och omtanke.

Gillar du din boendesituation?
Ja, men hiss vore trevligt.

Vilken är din favoritfrukt?
Blodapelsin.

Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Ibland.

Hur gammal blir du din nästa födelsedag?
Tydligen 35...

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Nitisk i jobbet, slarvigare privat.

Vem var den senaste personen som gjorde dig arg?
Mannen

Hur valde dina föräldrar ditt namn?
De tyckte väl att det passade.

Gillar du senap?
Ja, om den är stark annars kan det vara.

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Nej, skulle aldrig våga.

Sover du på sida, mage eller rygg?
På alla sätt jag kan.

Har du någonsin köpt något från eBay?
Nej.

Tycker du om att krama folk?
Ja, mycket.

Skulle du säga att du är trendig?
Nja. Inte just nu i alla fall.

Äger du en digitalkamera?
Ja, en kompakt och en system.

Om någon som du inte var intresserad av bjöd dig på en dejt, hur skulle du reagera?
Dejtar bara min man och honom är jag intresserad av.

Vilken är din favoritkaraktär i Star Wars?
Vet inte, har bara sett dem en gång.

Vilka böcker, om några, har fått dig att gråta?
Flera men kan inte komma på någon nu.

Tycker du att du är attraktiv?
Ha, ha, ha. Definitivt inte idag.

Vad är du allergisk mot?
Björkpollen.

Får du dåligt samvete efter att du ätit kött?
Ytterst sällan och det går snabbt över.

Vad skulle dina barn heta, pojke & flicka?
Det sonen heter och eh vet inte.

Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
"Vad är runt" om Miffy har varken 18 sidor eller fyra rader. Näst närmast: derns regelbundna andetag. Av ljudet förstod barnet att hon sov "Påven Johanna" av Donna Woolfolk Cross.

Vad har du på dig?
Mysbyxor, amningslinne, underkläder. Helsvart.

Vad var den senaste musik du lyssnade på?
Imperiet, Synd.

bakis

Jag förundras fortfarande över hur det är möjligt att känna sig så otroligt bakis utan att ha druckit en droppe alkohol. Bara sovit för lite. Jag vill ha pizza, glass, godis, läsk. Nu. Orkar inte göra annat än att sega i soffan.

hotell

Vi har bedrivit lite hotell- och restaurangverksamhet sedan i måndags. Det har varit en strid ström av middags- och nattgäster. Ett tag var vi dubbelbokade och med tanke på att vi inte bor jättestort hade det kunnat bli jobbigt men det löste sig. Det har varit otroligt trevligt men nu när det bara är vi så känns det ganska skönt. Vi är lite matta. Har hunnit med ett besök på Spårvägsmuséet. Perfekt för små- och mellanstora barn. Shopping. Promenader. Lekparker. Bus. Massor av prat. Nu ska jag gå och köpa lunch och starkt kaffe. Resten av dagen ska vi göra ingenting.

onsdag 15 augusti 2007

väderkvarnar

Otroligt, eller snarare oroväckande, många hittar hit genom sökningar på "väderkvarnar". Till alla er vill jag säga sorry. Det enda jag skrivit om väderkvarnar är det här. Och det är förmodligen inte vad ni söker. Men varför söker man på väderkvarnar? Don Quijote-ambitioner? Vill mala sitt eget mjöl? Jag börjar bli lite nyfiken.

Andra sätt att hitta hit som väcker min nyfikenhet är:
vad e klockan - det finns nog bättre sätt att ta reda på det än genom en sökning
vilket datum var midsommar - beror på vilket år det gäller
gratis övernattning på IKEA - visst, IKEA Kungens Kurva är omöjligt att hitta ut ifrån så där skulle det verkligen behövas
frukt - bara frukt lite allmänt så där alltså? då kan du nog hitta några svar här, annars är det bra att vara lite mer specifik
vem äter vem i Antarktis - varför vill man veta? hur hamnade man här? och varför tänker jag bara på kannibalism?

tisdag 14 augusti 2007

public service

Har som vanligt missat alla Sommarpratare jag ville lyssna på (utom två som jag hörde hälften av). Tänkte lägga in dem i iPoden men nu har jag upptäckt att man kan lyssna på dem i sin helhet i 30-dagars arkivet. Har missat en del men nu lyssnar jag och sonen på utvalda Sommar medan vi leker. Tack för det SR.

amerikaner och britter

Veckans bokfemma är topp fem brittiska och amerikanska författare/böcker. Lite svårt det också eftersom det finns så många i bokhyllan. Vinnare är:
Iain Banks - skotte som skriver fylliga, magiska böcker som gärna för tankarna till Skottland. The Wasp Factory, The Crow Road och The Business rekommenderas.
Colin Bateman - nordirländare som skriver cyniskt och hysteriskt roligt om konflikten. De första böckerna är bäst (Divorcing Jack, Cycle of Violence och Of Wee Sweetie Mice and Men).
Jasper Fforde - böcker som utspelar sig i litteraturen. Massor av litteraturreferenser. Har skrivit om honom här och här.
Joyce Carol Oates - absolut överlägsen. De längre romanerna är bättre än de korta. The Falls och We were the Mulvaneys rekommenderas som första bekantskaper.
J.R.R Tolkien - läste honom först när filmerna kom (innan jag gick på bio) och blev förälskad.

måndag 13 augusti 2007

lyllos

Jag är en lyllos som har två riktigt braiga bästisar. Tyvärr träffas vi för sällan. Men nu har jag lyckats träffa båda inom loppet av en vecka. Förra veckan kom den ena på middag och idag den andra. Lyckades dessutom laga mat som gick att kombinera med att underhålla sonen. Lånade recept på pasta med tomat/citron/äppelsås och lade till lite god salami. Gjorde sallad på vindruvor, galia- och vattenmelon tillsammans med vaniljkesella blandat med delikatess vaniljyoghurt. Kom på att det ska egentligen vara vanlig kesella men det här blev extra smarrigt. Och vi fick massor av tid att prata, prata, prata. Jag är glad.

radar

Sonen har en inbyggd kafferadar. Så fort jag tar en kopp kaffe vaknar han. Även om jag är i ett annat rum. Och oavsett hur länge han har sovit. Nu sitter jag här med en kopp starkt kaffe. Jag har blivit väckt varannan timme (minst) hela natten så jag behöver mitt kaffe. Jag sätter 50 spänn på att han vaknar. Någon som sätter emot?

Uppdaterad
Han sov!! Jag hann dricka mitt kaffe!! Och nu sover han igen. Och jag har hunnit bläddra i både Vi Föräldrar och Vanity Fair som kom idag. Otroligt.

söndag 12 augusti 2007

bokfemma

Via Jessika hittade jag till Malin som arrangerar Bokfemman. Veckans tema är utländska författare/böcker. Fem favoriter som inte är från US eller UK. En kul och något deprimernade utmaning. Jösses vad enkelspårig bokhyllan är. Och när jag sedan började fundra så inser jag att av de få böcker som passar in i kategorin så har jag fler är fem favoriter. Så varför läser jag inte mer utländskt?! En av dem är lite tveksam eftersom författaren är exilkines och nu brittisk medborgare så därför listar jag en extra :) Hur som helst här kommer mina favoriter:

Jung Chang, Wild Swans (Kina) - Chang är exilkines och nu britt så det är väl tveksamt om den här räknas. Det är en välskriven och gripande beskrivning av tre kinesiska kvinnoöden och ger samtidigt en bra historielektion.

Jacqueline Harpman, I who have never known men (Belgien/Frankrike) - Gjorde mig stum och satte igång fantasin. En ung kvinna som växt upp i en undrjordisk cell med enbart kvinnor, vaktad av beväpnade män som inte talar. Hon vet inte varför och har aldrig upplevt något annat. Finns även på svenska.

Milan Kundera, Odödligheten (Tjeckoslovakien) - En magisk roman och långt mycket bättre än Varats olidliga lätthet. Två systrar som kämpar om samma man.

Vladimir Majakovskij, Jag! (Sovjetunionen) - Rå och naken poesi.

José Saramago, Blindheten (Portugal) - En gripande och gastkramande roman som ger lätta obehagskänslor. Blindhet sprider sig oförklarligt och epidemiskt i samhället.

Mario Vargas Llosa, Till styvmoderns lov (Peru) - Ett av mina första möten med sydamerikansk litteratur. Intressant väv av konst och litteratur. Om en styvmors, en styvson och en man och deras relationer.

lördag 11 augusti 2007

New England-kväll

Gilmore Girls och Ben & Jerry.

kött

Stundtals har jag hallucinerat om blodiga biffar. Hallucinerandet ägde rum under graviditeten. Ändå har det inte blivit av att äta en riktigt schyst köttbit. Förrän idag. Vi åt (tidig) middag på Texas Longhorn. En perfekt New York Cut Striploin. På den ursprungliga Texas Longhorn vid Slussen. En klass bättre än de andra. En liten miss dock. Eftersom vi var osäkra på hur länge sonen skulle vara nöjd med sina kex åt vi ganska fort. Man får magknip av att äta nästan 200 g kött på kort tid. I övrigt var det perfekt.

längtan

Har sett för mycket Vänner på sistone. Idag hade DN en intervju med Nesser i New York. Och jag längtar till New York. Vill, vill, vill åka. Jag vet att det skulle vara jobbigt med tanke på hur liten sonen är. Att vi måste vänta lite. Men man kan ju alltid drömma. Om bagels till frukost. The Village. Kaffe i pappmugg. En tur till New England (har tittat på Gilmore Girls också). Central Park. Promenader, promenenader, promenader. Mysiga barer. Och jag som hade New York långt ner på min reslista. Borde ha insett att jag skulle bli beroende efter första besöket. Suck, nu börjar Sinatra sjunga inne i mitt huvud också...

fredag 10 augusti 2007

regnet det bara öser ner

Vi är omgivna av en mur av regn och har en massa ärenden som måste göras den här veckan. Dålig kombo. Antar att vi måste ge upp och gå ut snart.

torsdag 9 augusti 2007

mys

Det regnar. Lägenheten är nystädad. Inga måsten. Bästa vännen på middag igår kväll med upplivande prat om allt från barn och jobb till monarki och bostadsmarknad. Nu: soffan, Vänner/Gilmore Girls/The Office på DVD (beslut måste fattas) och lite choklad. Inte så illa.

onsdag 8 augusti 2007

konsten att pussas

Sonen har inte helt bemästrat puss-tekniken än. Eller den behöver förfinas lite. Han fattar att man ska sätta sina läppar mot tex någons kind. Det är sedan problemet uppstår. Han tror att man ska suga. Det är lite gulligt. Tills man ser resultatet. Jag har ett runt, lila märke på ena kinden.

tisdag 7 augusti 2007

copy paste

Vi körde en favorit i repris idag. Varför hitta på en massa aktiviteter när man kan ligga på en filt :) Och vi har börjat se om alla Vänner-avsnitt så kvällarna är också räddade.

hjärtligt välkommen

När turister kommer till Centralen i Stockholm finns ingen turistinformation för den har stängt. Lagom till sommaren. Tanken är att turisterna ska gå till Sverigehuset på Hamngatan för att få information alternativt använda de datorer som installerades förra veckan, i slutet av turistsäsongen. Det känns som att de som fattat beslutet inte rest på egen hand med tungt bagage nyligen. I vissa länder/städer förväntar jag mig ingen lättillgänglig turistinformation men Stockholm är definitivt en stad där jag skulle göra det. Om Stockholm vill satsa på turism så måste man tänka på att alla turister inte reser i organiserade grupper. Nu kan det ju vara så att det finns ett jättebra skäl till att stänga turistinformationen och att datorerna inte kommit på plats förrän nu men i så fall så lyckas inte Stockholm Visitor Borads VD få ut sitt budskap i dagens DN. Snarare tvärtom.

måndag 6 augusti 2007

dagens drink

Skaka Friggs Röd passion (päron, rödbeta, äpple, morot, passionsfrukt, lime, gul paprika och pepparmyntsextrakt) med några isbitar. Häll i en skvätt vichy-vatten så det blir lite bubbligt och några stänk Angostura Bitter. Perfekt efter en solig dag. Och vill man ha mer alkohol kan man hälla i någon cl vodka.

sommartider hej hej

Idag har det varit en sån där dag som jag hoppades hela sommaren skulle vara full av. Mannen, sonen och jag på en filt på gården. Och i kväll blir det drinkar på balkongen. När det är sommar måste man mixa drinkar har mannen förklarat. Så nu har vi köpt fruktjuicer som ska blandas med vichy vatten och angostura och alkohol för den som vill. (Ja, jag vet att angostura innehåller alkohol men det räknas inte eftersom man bara tar några droppar.)

endast det bästa

Precis som de allra flesta föräldrar så vill vi ge vår son det bästa. Eftersom vi tycker ekologiskt är bra så har vi valt att så långt som möjligt laga hans puréer själva kompletterat med Hipps ekologiska barnmat. Det har fått oss att känna oss duktiga. När jag pratade med BVC idag så frågade vår sköterska om vi tillsätter fett. Tydligen innehåller Hipps barnmat för lite fett (eftersom de tillsätter så lite extra som möjligt till sina produkter). Givetvis hade vi missat det. Nu är det inget problem för det är bara att tillsätta lite rapsolja tex. Men jag blir så frustrerad. Varför följer det inte med någon manual till ungen?? Visst får man massor av information men jag vill ha en komplett manual med all information samlad på ett ställe så jag är säker på att inte missa något. Men å andra sidan så gick det ju bra förr när det inte ens fanns en tiondel så mycket information att tillgå. Möjligen kan det ju vara så att det är den stora mängden information som ger känslan av otillräcklighet.

söndag 5 augusti 2007

sista minuten

Man kan se det som en sport att gå på utställningar sista dagen. Man kan också se det som idioti. I mitt fall så är det så att jag alltid kommer på i sista minuten att en utställning jag vill se är på väg att stänga. Eftersom vädret är fantastiskt så trodde jag att det kanske inte skulle vara så mycket folk på Karin Mamma Andersson utställningen på Moderna. Jag hade fel. Det var ganska många som hade kommit på att det vara sista dagen idag och gick där och trängdes. Men det var en bra utställning. Och vi fick en trevlig promenad genom stan. Det är nyttigt med promenader. Och jag köpte ingen glass. Apropå mitt behov av viktnedgång så erbjöd kvällstidningarna idag varsitt alternativ: Carl-Jans lyxmetod eller TV-bondens kärleksmetod. Jag tror dock jag håller mig till min egen metod ändå.

trodde väl det

DN skriver idag att kommuners reklamsatsningar på att få nya invånare inte är särskilt effektiva. Jag är inte förvånad. Det som är skrämmande är att kommunerna inte ens verkar göra ordentliga uppföljningar av utfallet. För några veckor sedan fick vi ett brev från Västerås där vi lockades med en gratis övernattning. På så sätt skulle vi vilja flytta dit. Jag var lite skeptisk. Om de verkligen vill ha vår uppmärksamhet så föutsätter jag att de följer upp brevet (som jag för övrigt har slängt/tappat bort). Under Pride-paraden såg jag ett flygplan med en banderoll om mer plats för kärlek i Västerås. Så förhoppningsvis gör de en ordentlig kampanj. Men för skattebetalarna i Västerås kanske det är bättre att de inte gör det. För krasst, hur bra kampanjen än är så så är frågan hur många som kommer flytta till dit. Det som är avgörande är att kunna få inte bara ett kul jobb utan att det finns möjlighet att byta jobb när man känner att det är dags att gå vidare. Och kan man det i Västerås?

lördag 4 augusti 2007

stolthet och fördom

På t-banan på väg till Pride-paraden teaterviskade en kvinna lite föfärat till sin man: Tror du det där är de där bögarna som ska gå i paraden. Vad hon syftade på var en grupp killar varav en var klädd i klänning. Och de skulle nog inte gå i paraden utan verkade snarare vara en ganska trist svensexa.

I väntan på paraden kommenterade en kvinna den höga polisnärvaron: Ja det finns ju en massa galna homofober som ligger och skjuter i buskarna.

Fördomar finns åt båda hållen. Själv är jag givetvis helt fördomsfri.

engelska deckare

Försökte se Kommissarie Morse igår men det gick så långsamt att jag tröttnade. Samma sak med Morden i Midsommer i tisdags. Såg hela men tyckte det var ganska trist. Har engelska deckare överlevt sig själva eller är allt som vanligt amerikanernas fel dvs har jag sett för många avsnitt av CSI och Criminal Minds?

fredag 3 augusti 2007

upp och ner, ner och upp

Tanken var att jag skulle gå ner i vikt. Inte upp. Promenader och amning gjorde att kilona började rasa när sonen när sonen var några månader. Och så har det fortsatt. Förutom en period när det stod stilla pga ett gravt B&J missbruk. Men inte ens då gick jag upp utan det avstannade bara. Efter några sommarveckor med massor av fika och glass så har jag gått upp i vikt. Aaargh. Nu blir det andra bullar. Eller inga bullar alls snarare. Och jag som hade så lite kvar. Det suraste är att jag inte kan skylla på någon annan. Promenader och regelbundna måltider får det bli. Trist men effektivt.

tomat del II

Jag har tidigare varit tveksam till min tomatplantas samarbetsvilja. Nu när jag kom hem och kikade ut på balkongen så hade den två fina eh kart. (Eller är de bara äpplen som har kart? Skott kan det ju inte heta i alla fall.) Hur som helst, två gröna blivande tomater. Jag har nog lite gröna fingrar ändå. Eller så är framgången resultatet av att jag inte varit hemma och kunnat visa tomatplantan mina ömma omsorger.

torsdag 2 augusti 2007

dagens choklad

Karl Fazer Maya. Först bara choklad med krisp (eller majs tydligen) och sedan chilismak. Men varför finns den bara i små förpackningar? 42 gram är ju ett hån!!

vinbär

Jag har tillbringat de senaste dagarna med att gå omkring i föräldrarnas trädgård och ätit vinbär. När jag var liten tyckte jag de vita var godast, de röda näst godast och de svarta åt man bara om man blev tvingad. Nu tycker jag svartavinbär är allra godast. Undrar om det betyder att jag håller på att bli vuxen?! I övrigt har jag umgåtts med familjen, promenerat, ätit glass och i princip inte gjort någonting medan tiden bara gått. Nu är vi tillbaka i stan och det känns lite trist.