lördag 28 februari 2009

var går gränsen?

Sonen har mycket vilja. Vet mycket. Kan mycket. Det är fantastiskt bra. Men också en utmaning. Det är en sak när han vrålar och är förbannad. Det går att hantera. På senaste tiden har han börjat gråta när han inte får som han vill. Inte alltid men ibland. Det skär i hjärtat. Han låter så besviken och ledsen. Jag vill inte att han ska bli besviken. Samtidigt måste han lära sig att bli det. Sedan tror jag att det är jag som ofta tolkar det som besvikelse när han är förbannad. Och han kan inte gråta sig till saker. Det är så svårt att hantera de situationerna. Så lätt att ge honom det han vill ha. Men det blir ohållbart. Tyvärr ger jag ofta efter. Det är fel. Men jag klarar inte av att hantera det här. Om jag redan nu, när han är drygt två år, har svårt att hantera situationer hur ska det då bli sedan. Men hur gör man?

lyxshopping

Det finns ingen logik när det gäller vad jag tycker är orimligt dyrt eller helt ok att lägga massor av pengar på. Jag kan köpa en svindyr väska, lägga en massa pengar på mat och resor utan problem men när det kommer till smink så köper jag ofta billigt skit. Ja, skit. För det är ofta dålig kvalitet. Läppglans tex. Jag har sammantaget lagt ganska mycket pengar på billiga läppglans som knappt går att använda (och därmed är pengar i sjön).

För ett tag sedan fick jag syn på id bare minerals buxom lips och någonstans i bakhuvudet kom jag på att jag läst om den hos Lipglossbitch. Så jag tänkte den måste vara bra. Fin färg och dyr - måste rent logiskt vara bra. Jag slog till. Och så fick jag ångest för jag kom ju inte ihåg om det stått att den var bra eller dålig...

Det visade sig när jag tittade närmare att det inte var ett vanligt läppglans utan en lip plumper. Det är inte vad jag behöver. Men faktum är att den är riktigt bra och har fin färg och känns väldigt lyxig. Kan vara så att jag skaffat en last till.

mössfrilla

Jag tryckte ner en mössa över fuktigt hår i förmiddags när vi skulle ut och leka. Sedan somnade jag när jag lade sonen för att sova efter lunch. Det gjorde det inte bättre. Jag ser inte klok ut. Och nej jag har fortfarande inte klippt mig...

åtta

Jag har blivit utmanad av Camilla. För ganska länge sedan men jag har ju varit lite off så nu kommer mitt svar.

Bloggaren skriver 8 fakta/(o)vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/ (o)vanor. I slutet av inlägget skriver du 8 personer som du utmanar.

- Jag är usel på att gå och lägga mig i tid.
- Jag har en förmåga att låta tiden bara gå, jag gör inget särskilt och tiden bara försvinner.
- Får dåligt samvete och tycker jag slösar tid om jag sover en timme mitt på dagen (väldigt motsägelsefullt givet de två första punkterna).
- Älskar rys-tv dvs Lyxfällan, Du är vad du äter etc. Får mig att känna mig som en bra människa.
- Är lite svag för gubbrock och skäms för det.
- Har tränat boxning.
- Har svårt att koncentrera mig genom en hel film, börjar ofta göra något annat under tiden typ slurfa.
- Är slarvig, har en förmåga att röra till här hemma.

Tror många har gjort denna så jag utmanar alla som känner för det.

fredag 27 februari 2009

ett barn

Jag älskar mitt barn så mycket att det gör ont. Det är en klycha men det är sant. Därför är det outhärdligt att läsa barn som far illa eller om föräldrar som inte har sina barn hos sig. Innan jag fortsätter så vill jag säga att jag ofta är väldigt skeptisk till snyfthistorier på nätet. Det är så lätt att luras. Men just nu bloggas det om en kidnappad pojke som inte går att vifta bort som bluff. Lille Thor Danielsson Wang har kidnappats, vad det verkar som av sin pappa. Läs här och här och här. Fy fan. Jag hoppas att Thor snart får vara hos sin mamma igen.

att komma av sig

Jag kom av mig lite med bloggandet. När jag tänker efter så har jag kommit av mig med ganska mycket. Jag läser nästan inte böcker längre. På t-banan blir det tidning på väg till jobbet och surf i mobilen på hemvägen. Och så lite magasin hemma. Och bloggar har jag läst litegrann men i princip inte kommenterat. Kanske blev jag mätt på allt. Nu börjar jag dock känna lite blogglust igen. Och häromdagen öppnade jag min bok som jag hållit på med sedan årsskiftet. Det kanske hänger ihop. Jag är tillbaka nu i alla fall. Tror jag.

lördag 14 februari 2009

plopp

Oh no. Har smakat en fantastisk godis. Plopp saltlakrits. Som Berghagen sjunger, en blandning av sött och salt.

bad hair

Igår såg vi No Country for Old Men (bra). Nyss gick jag förbi spegeln med ofixat hår. Likheten var slående (men jag var lite risigare). Jag måste verkligen klippa mig. Kombinationen frisörproblem, tidsbrist och trygghetsnoja ställer till det. Men så här kan jag faktiskt inte ha det. Jag ser inte klok ut...

lördag 7 februari 2009

????

Jag förstår ingenting av upplägget på melodifestivalen. Visserligen sov jag i början och jag har sett några löpsedlar om röstchock men inte läst artiklarna. Vad är meningen med duellerna? Det enda förstår är att de måste dra in sjukt mycket pengar på alla röstningssamtal. Grattis televerket.

mosig

Jag blir helt sänkt när jag somnar vid läggningen. Nu insåg mannen ganska snabbt att jag slocknat så jag hann inte sova så länge. Annars brukar det dessutom leda till att jag inte kan somna, går och lägger mig försent, jobbigt morgonen efter, ja ni fattar... Nu trycker jag i mig vatten och godsaker. Vi har ett litet smörgåsbord här med Dark Milk, Truly Juicy Berries in love och Sourcream & peppar chips. Och så kollar vi på festivalen. Och nu blev jag jätteglad för af Ugglas gick vidare. Gillade den låten bäst men den är inte så schlager. Men jag är inte så förtjust i schlager. Alcazar gillar jag också. Disco är bra. Inser att jag går på tomgång nu så det är bäst jag avslutar.

sjåkkålääääde

Jag är så galet godissugen. Mest på choklad. I princip bara på choklad. Så chokladsugen att jag upptäckte att jag har något sjätte sinne för choklad. Mitt i min desperation så kom jag på att jag hade en Mars i en väska. En Mars som har legat säkert en månad i en väska jag inte använder. Hjärnan måste metodiskt gått igneom alla tänkbara chokladgömmor och så plötsligt kom jag på Mars i väskan. Sjukt.

Erbjöd mig att dela med mannen. Sedan tittade jag trånande och suckade och rotade efter mer choklad så han tog en tugga och gav mig resten. Jag är ett monster. Nu finns det inte mer choklad. Jag har letat överallt. Tinar kanelbullar i ugnen. Just det, vi ska på födelsedagskalas i eftermiddag så det är ju inte så att jag kommer gå utan sötsaker idag. Någon mer än jag som tippar på att jag kommer få rejäla humörsvängningar inom kort...

fredag 6 februari 2009

glapp

Ingen kan anklaga mig för att nöta ut bloggen. Långt mellan inläggen. Läser bloggar men varken kommenterar eller bloggar själv. Jobbar, leker med lera och är lite oklar över vad jag lägger tiden på.

Nu dricker jag vin, väntar på att mannen ska lägga sonen, äter sura godisar (passar inte med vinet men de är ekologiska så då borde de ju vara nyttiga eller hur) och laddar för att se Studio 54 eller kanske Boogie Nights. Kom på att vi har en del bra filmer hemma och eftersom jag inte hade några kontanter så kunde jag ändå inte hyra något. Ser fram emot helgen. Lagom mycket inplanerat Så ska det vara. Jag orkar inte med fullplanerade helger just nu. Vill ha min lata famljetid.