lördag 25 april 2009

periodare

Jag är bloggperiodare. Läser under veckorna. Bloggar själv på helgerna. Idag har det varit sol och frisk luft. Härligt. Mannen lägger sonen. Börjar undra hur många som sover... Jag dricker vin. Det finns mycket att blogga men jag väljer att blogga om sol och kallt vitt vin och då blir det inte mer än så här. Jag kanske är tillbaka imorgon.

söndag 19 april 2009

helgavrundning

Vi struntar i tacos och liknande på fredagar. Sonen gillar inte kryddningen. Däremot så bakar vi pizza i princip varje söndag. Inte jättenyttigt men faktiskt inte jättonyttigt heller. Lite olja i degen och sparsamt med riktigt god mozarella på toppen. Och hundra gånger godare än alla flottiga förortspizzor som jag inte kan tänka mig att äta längre. Eftersom det sällan går åt några groteska mängder vin på helgerna så brukar det finnas en slurk kvar på söndagkvällen (flaska inte box, hade det varit box hade det varit ganska ansenliga mängder som gått åt). Perfekt att avrunda helgen med. Nu har jag sett Filip och Fredrik (jag gillar), tvätten är hängd, har bestämt vilket bröd jag ska baka imorgon (detta är ingen rutin, vill bara belysa min präktiga sida) och nu ska jag lägga mig i den nybäddade sängen med en bok. Låt mig slippa stressdrömmarna i natt.

baby thor

För några veckor sedan skrev jag om lille Thor som kidnappats av sin pappa. Han är inte hemma än men nu är han åtminstone återfunnen. Jag klarar inte av att läsa om sådant här utan att det gör ont i hela bröstet. Läs mer här, här och här. Och hoppas, hoppas att han får komma hem till sin mamma snart.

dagens onödiga produkt

Skorpor med mörk choklad. Skulle kunna vara gott. Det smakar skorpor och något sött. Inte choklad. Ett bevis på att allt gott inte går att blanda. Inte för att det blir äckligt utan för att det inte är så himla kul. Liten påse och ännu färre skorpor dessutom. Men det är ju ganska bra för då tar det slut fort. Pågens krisprolls med mörk choklad är onödiga.

fredag 17 april 2009

en rad fredagkvällar och annat

Det har varit en rad fredagkvällar sedan jag bloggade senast. Men egentligen ganska få med traditionellt fredagsmys. Bortresta, gäster, ute på vift. Men nu är vi hemma. Middagen nästan klar när jag kom hem. Fick ett glas vin i handen. Lyckades få sonen att skratta veckans härligaste, bubblande skratt. Han är så stor nu. Pratar, visar, kaxar. Nu vin, godis, film (som jag följer lite halvdåligt). Avgrundstrött. Exemen är kvar men har inte blivit jättemycket värre. Helgen ska ägnas åt familjen. Vårkänslor får mig att vilja piffa balkongen. Undrar om jag får till det i år.

Imorgon blir det parken, lite kalas och lördagsmys. Hoppas på att inte bli väckt jättetidigt. I morse inleddes förhandlingar om bokläsning kl. 05.20. Sonen flyttades över till vår säng och fick instruktionen att läsa själv. Det gjorde han en stund men petade mig sedan i ansiktet med boken för att få den läst. Slutade med att tappre mannen gick upp med sonen. Jag var så trött att jag inte kunde röra mig. Funderar mycket på hur länge man kan slita på kroppen. Framför allt med lite sömn. Stress. Ojämnt ätande. Ibland blir jag orolig. Oftast ignorerar jag. Och jag röker i alla fall inte Alltid något.

jag gjört

Jag börjar blogga igen. Egentligen har jag inte slutat. Jag bara kom av mig. Och sedan blev det så jobbigt att börja igen. Men nu kör jag på så får vi se hur det blir. Hej, hej.