söndag 14 juni 2009

söndagsfix

Spotify och spikmatta. Bra avslappning en regnig söndag. Och till middagen drack vi världens godaste folköl, Brakspear bitter.

lördag 13 juni 2009

plötsligt händer det

Idag träffade jag en vän från förr. Helt av en slump. En person jag inte haft kontakt med på 4-5 år. Ingen tvekan om att vi kände igen varandra. Några kilo mer vardera, samma partner, blivit föräldrar, förändrats en del men samma där innanför. Både han och jag. När man levt nära inpå varandra, nötts, haft roligt, släppt garden. Då gör de där åren ingenting. Vi är inte nära. Men det är självklart. Inte det minsta stelt och tvekande. En kram, en gliring. Sjävklart. Insåg idag vilket privilegium det är att ha fått komma nära människor och ha låtit dem komma nära. Då finns de där när man väl ses. Lycka.

fredag 12 juni 2009

enformigt

Varje gång jag tänker blogga så inser jag att det enda jag har att skriva om rör mat eller böcker/tidningar/tv eller att jag är trött. Och det är faktiskt inte så kul. Ändå kan jag inte skiljas från bloggarna så jag hänger kvar.

Noterar att den absolut vanligaste sökningen som leder hit är på polska delikatesser/polsk butik. Alla sökande landar här. Och det är en bra butik. Det finns en till nära St Eriksplan (nu kommer jag inte ihåg vad den heter men jag tror den ligger på Dalagatan, definitivt i en källare i alla fall). De har många goda korvar. Och nyligen så köpte jag Dominika Peczynskis kokbok Östeuropas kulinariska hemligheter den är riktigt, riktigt bra. Måste erkänna att vi inte lagat något ännu. Särskilt inte jag som hatar att laga mat. Köpte den till mannen för att han ska göra en insats och han blev om möjligt ännu mer entusiastisk över boken så jag har gott hopp om att få lite mer östeuropeisk mat snart. Vet inte vad det är men jag är väldigt förtjust i det polska och ryska köket. Visst är det mastigt och tungt ibland men mycket gott.

torsdag 11 juni 2009

idas sommarvisa

Har varit på första avslutningen. Sång. Massor av barn. Fika. Sonen som inte får så mycket sött i vanliga fall gick loss på saft, bullar och muffins. Sommarlovspresent (hink, spade och sandkakeform). Mysig familjemiddag. Sockerhöge sonen ville dock inte ha något annat än jättecouscous, parmesan, krutonger och frysta ärtor!! Nu jordgubbar och Barbapapa. Vi fick ett glas vin. Sommarlovskänslor i hela kroppen. Känns bakvänt att jag ska gå till jobbet imorgon.