tisdag 6 maj 2008

otroligt men sant

Jag hade faktiskt börjat tvivla på att det skulle ske inom rimlig tid. Men nu har det hänt. Sonen har fått dagisplats. Dessutom jättenära och med bra gård. Det är väl bara det där med glassen. Men det får vi ta då.

Det är en otrolig lättnad att det har löst sig. Samtidigt så känns det overkligt att vi om bara några månader ska lämna bort sonen till främmande människor. Fan, det känns inte naturligt. Och det trodde jag aldrig att jag skulle säga...

7 kommentarer:

Att vara mamma sa...

Grattis till platsen! Vad skönt att ni nu har det ordnat. När är det dags för honom att börja?

Knäppt med glassen. Så onödigt. Varje fredag, det är ofta det, fattar inte vad det kan finnas för motiv till det. På den förskola vi har fått äter de glass och sådant när högtider och födelsedagar firas. Och på påsken får de påskägg med godis. Jag kan acceptera det, även om jag tycker att godiset är onödigt. Okej om de äldre barnen på syskongruppsavdelningarna får, men jag tycker att man borde kunna hålla det godisfritt på en småbarnsavdelning.

Anonym sa...

Stort grattis till att det löst sig med dagisplats. Det är ju onekligen en tung börda som faller från ens axlar när platsen är säkrad!
Definitivt tycker jag att man kan hålla godis och glass borta från en småbarnsavdelning. Flera resonerar som ni, d v s att man försöker undanhålla godis och sötsaker från barn så länge som möjligt. Och en gång i veckan tycker jag är onödigt ofta, även om glass kanske inte är den största boven i sockerdramat. Hur är de i övrigt när de gäller maten, serverar dom bra mat till barnen?
Vi har ett barn på dotterns storbarnsavdelning, som aldrig någonsin smakat godis, tills hon kom till vår dotters femårskalas. Gissa om jag kände mig dum när det vankades fiskdamm med ett par smågodis-bitar i påsen... Jag fick känslan av "onda ögat" från mamman i familjen...

Matilda sa...

så skönt!

samtidigt kan jag förstå dig. den dagen (om den dagen kommer) jag sitter med en unge så hade jag inte velat att den skulle bli uppfostrad av främlingar som bjuder på glass varje fredag....

Camilla sa...

Grattis, grattis. Ida har fått glass nu när hon varit sjuk (kräksjuka och ont i halsen) men hon är inte så impad..hon äter några små skedar men thats it. Fast varje fredag??? Det är ju mer än vad jag äter...

e sa...

att bli mamma: Tack, han börjar i augusti. Jag tycker också att det är ok att man firar födelsedagar etc men glass varje vecka tycker jag bara är korkat.

en gammelmamma: Tack. Det är kommunalt dagis och maten verkar ok, en del lagas på plats och en del (typ pannkakor) kommer från storkök. Om man går på ett femårskalas så tycker jag man får räkna med att det finns godis. Då måste det vara upp till förälderna att upplysa om att ens barn inte äter godis. Tycker jag i alla fall.

matilda: När du framställer det som "främlingar som bjuder på glass varje fredag" så låter det riktigt trevligt. Som i en saga med snälla tanter som delar ut godis och kakor till alla snälla barn :)

camilla: Tack. Det är det där med varje fredag jag vänder mig mot. Nån gång ibland tycker jag är ok men inte en gång i veckan. Det är verkligen att grundlägga dåliga vanor.

Yogamamma sa...

Härligt! Stort grattis! nu hoppas vi på samma tur.

e sa...

yogamamma: Tack, hoppas ni får besked snart för det är en otrolig lättnad.