söndag 3 februari 2008

pomerans

För mig är pomerans något man har i bröd eller snaps. Inget man köper färskt. Igår hittade jag ett nät ekologiska blodapelsiner på Konsum. Jag slog till direkt. Trodde jag. Det visade sig att jag hade slagit till på ett nät pomerans. Det är apäckligt. Surt och beskt. Vem köper frivilligt ett nät pomerans? Vad gör man med det? Tacksam för tips eftersom jag nu sitter här med ett nät, svindyr och jätteäcklig pomerans som jag vägrar slänga.

7 kommentarer:

Anonym sa...

ja, surt, men blir utmärkt i marmelad eller sockerkaka, jag skulle riva skalet och baka bröd av färk pomeran.

Yogamamma sa...

ja, du får väl helt enkelt baka bröd eller göra snaps :) Eller skänka dem till någon bloggläsare som funderar på att baka eller göra snaps. Denna bloggläsare är dock inte jag :)

Anonym sa...

Tack för varningen :)

Anonym sa...

Man kanske kan göra någon god drink? Som motsats till nyttigheterna bröd och marmelad, menar jag...

e sa...

hannele: Sockerkaka låter gott. Marmelad ger jag mig inte på efter en sen kväll med marmeladkokning (började lite sent).

yogammama: Attans att du var så snabb annars hade jag skickat på dig allihop ;)

mocca: Passa dig, pomerans kan tydligen dyka upp lite var som helst ;)

gammelmamman: Bra tips, man kanske kan använda det som en variant på Angostura?!

Hannele på Hisingen sa...

inlagd sill med pomeranssmak

glöm inte att jag sa det :)

e sa...

hannele: Jag tror vi har en vinnare! Det låter riktigt gott.