onsdag 13 augusti 2008

första dagen

Sonens inskolning på dagis började idag. Det hade gått jättebra. Han hade haft så roligt och lekt med de andra barnen. Några få gånger hade han sökt upp mannen. Det enda som inte fungerade optimalt var vilan. Han grät och ville inte sova. Mannen tror det berodde på att han ville leka. Till slut hade han dock somnat. Det är skönt att det går så bra men samtidigt så är det tråkigt att missa inskolningen. Men huvudsaken är att sonen verkar trivas.

7 kommentarer:

No-one sa...

Varför sova när man kan leka? ;)

Yogamamma sa...

Skönt att det verkar gå bra!
Själv har jag precis bestämt mig för att vara med tillsammans med mannen de två första dagarna. Först hade vi tänkt att mannen skulle köra inskolningen själv, men jag vill verkligen vara med.

Camilla sa...

Låter ju jättebra, snart kommer han säker på att det kan vara mysigt med vila också.

Att vara mamma sa...

Hoppas att dag två blev lika lyckad. Roligt att han verkar trivas. Och hur man ska kunna somna snabbt och enkelt allra första dagen i en helt ny miljö med nya människor fattar ju inte jag - imponerande att han alls somnade.

e sa...

pixalexia: Håller med, han ju principiellt rätt.

yogamamma: Det är jätteskönt. Du har fattat ett klokt beslut. Det verkar häftigt att se hur de agerar och att vara delaktig i det viktiga utvecklingssteget. Jag skulle verkligen vilja vara där men jag hade behövt göra den prioriteringen långt tidigare för att få ihop det med jobbet.

camilla: Redan idag hade det gått lite bättre så jag hoppas det kommer gå smidigt. Det är ju inte så många inskolningsdagar kvar.

att vara mamma: Det gick bra idag också. Du har rätt, det kan inte vara lätt att somna bara sådär på beställning i ny miljö. Att somna och sova har ju dessutom inte varit hans starkaste gren...

The Female Dinousaur sa...

Oj. Det verkar som du skrev tidigare, att det är inskolning på speed. Första dagarna på dagis fick min lillskrutta bara vara där en timme eller två. Vilan inträffade inte förrän vecka 2. Skönt ändå, att det går så bra. Hoppas det fortsätter så.

e sa...

gammelmamman: Japp, det är verkligen på speed. 9-15 i fyra dagar och sedan är det klart. Det verkar gå bra än så länge men det stora blir ju att se hur det går när han blir lämnad själv.