onsdag 7 januari 2009

2

Älskade sonen fyller två år idag. Det är en klycha men det är sant - tiden går fort. Sonen är en glad och aktiv kille som är väldigt duktig på att sysselsätta sig och leka själv. Även om han är glad för det mesta så kan han bli otroligt arg. Mycket, mycket vilja.

Favoritleken är att laga mat. Dessutom är han gärna med och hjälper till när vi lagar mat eller bakar. Annars gillar han att rita, helst ska han välja motiv och vi rita, leka med Skopis eller vad som helst som går att köra med (kan vara en kloss, pappersbit edy) och givetvis att läsa både själv och att bli läst för.

Han äter oftast med god aptit även om det på senste tiden dykt upp dagar då han faktiskt inte äter särskilt mycket. Populärast är pasta med tomat/tonfisk/fetasås, lax i ugn med fetaost, korv, ärtor och broccoli. Och ost i alla former. Helst lagrad, mesig hushålls göre sig icke besvär.

Språket är på gång. Han förstår i princip allt och säger massor av ord men inte hela ordet utan oftast bara en stavelse. Vet inte vad det beror på. Han kan definitivt säga alla ljud men det verkar som om han tycker att det räcker med en stavelse per ord. Jag ser fram emot när han säger hela orden. Det kommer bli enklare då.

Idag har vi firat med tidig dagishämtning av båda föräldrarna, paket, ballonger och en av favoriträtterna.

8 kommentarer:

Camilla sa...

Grattis till stora sonen! Låter som ni har en väldigt mysig födelsedag. Kram

Att vara mamma sa...

Grattis! Mysigt att ni båda hämtade tiigt och gick hem och firade.

Att vara mamma sa...

tidigt, skulle det stå

Att vara mamma sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

GRATTIS i efterskott! =)

e sa...

camilla: Tack, det var väldigt mysigt. Sonen tyckte han kunde få paket dagen efter också :)

att vara mamma: Även om det kommer att bli så att vi börjar jobba efter ledighet precis när han fyller år så kändes det bra att vi båda försöker hämta lite tidigare den dagen och göra något kul så det blir lite speciellt.

annasv: Tack! Vi fortsätter firandet :)

Anonym sa...

Vad fort tiden går. 2 år! Grattis i efterskott till liten som blivit stor.

e sa...

issevisse: Tack. Det går så fort så fort.