söndag 20 juli 2008

1,5

Sonen har blivit 1,5 år. Känner att det är dags för en liten lista.
Han är en fantastiskt glad person med mycket vilja och som kan bli otroligt arg när han inte får som han vill. Dock så är han glad större delen av tiden.
Äter: Allt utom barnmat på burk. Favoriter är bär och frukt i alla former samt broccoli, ärtor, blodpudding och lagrad ost (mellanlagrad herrgård spottades ut med förnärmad min efter att smöret var avslickat).
Leker: Favoriterna är flytta och/eller gömma saker. Plocka i och ur saker ur lådor, väskor etc. Hälla, plaska eller bada i vatten. Låtsas laga mat. Läsa böcker. Låtsasprata i telefon (har annat tonläge då än annars).
Pratar: Säger heeej, titta, dää, tack. Diverse djurljud (bää, kvackkvack, voffvoff, mjaaa). "Pratar" hela tiden, dock förstår vi inte så mycket. Använder mycket teckenspråk för att göra sig förstådd. Mamma och pappa säger han aldrig till oss. Dock kan han säga det om oss när vi inte är där.
Sover: Oftast hela nätterna och två timmar varje förmiddag.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad härligt att läsa om lillkillen. Som är rätt stor. =)

Kram,
AnnaSv

e sa...

annasv: Ja, han börjar bli väldigt stor nu. Och om ett år kommer jag väl titta tillbaka och tycka att han var jättelign nu :)

Att vara mamma sa...

Roligt att läsa om sonen! Verkar så gulligt att han har ett annat tonläge när han låtsaspratar i telefon. Du skriver att han anväder mycket tecken. Har ni lärt honom att teckna? Det var något jag var lite sugen på under graviditeten, men sedan blev det aldrig av att jag läste på om det och ambitionen glömdes totalt bort de första månaderna när det var så fullt upp hela tiden.

e sa...

att bli mamma: Nej vi har inte medvetet lärt honom tecken men nu i efterhand så kanske vi borde ha testat det. Jag tror det handlar om att vi har använt tecken och "ljudeffekter" för att förstärka det vi säger för att han skulle förstå bättre och då använder han sig av de tecknen. Några har han skapat själv (torka håret med hårtort tex - det är en kombination av tecknet för duscha och ett bzzz-ljud). Det enda vi har försökt lära honom är ett tecken för att han är törstig men det använder han inte alls...