torsdag 6 september 2007

bedövning eller inte?

Idag ska jag tillbaka till tandis och laga hål. För första gången sedan jag gick i lågstadiet. Jag har aldrig varit nervös för att gå till tandläkaren. Det är ju väldigt enkelt när man aldrig har några hål! Nu är jag nervös. Och den stora frågan är - ska jag ta bedövning eller inte?

4 kommentarer:

Marianne sa...

Bedövning! Finns ingen anledning att ha ont om man inte måste...

Min tandis brukar spänna ögonen i mig och med emfas säga att "för-det-vi-ska-göra-idag-behöver-du-INGEN-bedövning-för-det-gör-inte-ont-alls", varpå jag säger "jo".

Sedan får jag bedövning. Funkar varje gång!

Hoppas det gick bra för dig idag!

Anonym sa...

Jag har både borrat och dragit ut tänder utan bedövning. Fast det kan inte rekommenderas. Nu för tiden får de först kidnappa mig, sedan söva mig, sedan borra.

Anna sa...

Jag tar alltid bedövning, vill inte få ont.

e sa...

marianne: Min tandis började prata om att halva underkäken skulle bli bedövad och att jag inte skulle kunna äta förrän bedövningen gått ur. Eftersom jag var jättehungrig valde jag att testa utan (jag var väldigt, väldigt hungrig) och det gick bra. Men det var inte så kul.

kaffeflickan: Man kan säga så här. Jag är ännu mer motiverad att använda tandtråd nu. Men dra ut tänder utan bedövning?! det låter ju jättehemskt.

en södertäljebo: Jag tog inte bedövning främst pga att jag var så hungrig men jag hade även något vagt minne av att bedövningen i sig gjorde ont. Men å andra sidan så var det ju ganska länge sedan sist.