tisdag 17 juli 2007

hur man inte säljer

Det byggs nya lägenheter i vårt område. Det är bra eftersom det finns få stora lägenheter men många barnfamiljer här. Vi gick förbi byggbolagets försäljningsbod för att kolla lite. Vännerna som var med stannade utanför med vår son. Genom dörren såg vi hur de gullade och busade med honom. Då utspelar sig följande:
Säljaren till vännerna: Det är inte ert barn va?
Vännerna: Nej.
Säljaren: Nä, för man brukar inte hålla på så där om man har barn.
Säljaren vänder sig till killen i paret: Du får väl sova på soffan några dagar. Höhö.

Av detta lär vi oss:
- Man kan omöjligt leka med sitt eget barn.
- Män vill inte ha barn. (Kommentaren är extra charmig eftersom det faktiskt kan vara så att man vill men inte kan få barn...)
- Om man vill bygga sitt varumärke är det bra att säkerställa att säljaren fungerar med målgruppen. (Dock spelar säljaren ingen roll för att få dessa lägenheter sålda eftersom det är så stor efterfrågan.)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha där ser man.
Men du, nappa på det där erbjudandet ni fick om att bo i Västerås en natt. Lägenheten är GRYM! själv skulle jag inte tacka nej till att bo där, om det inte vore för att hyran låg på 16 000:-/månad...

e sa...

mocca: 16 000!! Visste att det var någon hake med det där erbjudnadet. De försöker få en hooked på en svindyr lägenhet ;) Men det kanske får bli en gratisnatt i V-ås ändå. Kanske.

Yogamamma sa...

men vilken pucko-mäklare!!!!!

Superquinnan sa...

Vilken idiot!! Trodde mäklare spelade på barngrejen mest av allt? Det gjorde vår som vi både sålda med och köpte av..

e sa...

act as if: Eller hur. Bolagets varumärke får sig onekligen en törn. Känns inte riktigt som att de har koll på sina potentiella kunder.

superquinnan: Det är sån enorm efterfrågan på lägenheter här så det behöver i princip inte göra någonting för att sälja och eftersom det är nyproduktion så behöver de inte fundera på budgivning. Men man blir lite matt.