söndag 5 augusti 2007

trodde väl det

DN skriver idag att kommuners reklamsatsningar på att få nya invånare inte är särskilt effektiva. Jag är inte förvånad. Det som är skrämmande är att kommunerna inte ens verkar göra ordentliga uppföljningar av utfallet. För några veckor sedan fick vi ett brev från Västerås där vi lockades med en gratis övernattning. På så sätt skulle vi vilja flytta dit. Jag var lite skeptisk. Om de verkligen vill ha vår uppmärksamhet så föutsätter jag att de följer upp brevet (som jag för övrigt har slängt/tappat bort). Under Pride-paraden såg jag ett flygplan med en banderoll om mer plats för kärlek i Västerås. Så förhoppningsvis gör de en ordentlig kampanj. Men för skattebetalarna i Västerås kanske det är bättre att de inte gör det. För krasst, hur bra kampanjen än är så så är frågan hur många som kommer flytta till dit. Det som är avgörande är att kunna få inte bara ett kul jobb utan att det finns möjlighet att byta jobb när man känner att det är dags att gå vidare. Och kan man det i Västerås?

6 kommentarer:

deep.ed sa...

Snacka om att DN är en vecka efter alla andra...

e sa...

deep.ed: Ha, ha. Det sorgligaste är inte att DN är en vecka efter (det har hänt förr), det sorgligaste är att jag är en vecka efter!! Jag måste verkligen skärpa mig...

Mocca sa...

*fnissar lite åt erat prat om DN*

Här kommer det absolut sorgligaste av allt....

Alla pengar som läggs ner på att locka stockholmare att flytta hit, har faktiskt delvis gett resultat. Inget ont om stockholmare, men en bieffekt av det hela har blivit att bostadsmarknaden har löpit amok. Villa och lägenhetspriserna är galet höga just nu.

Många av dem som har flyttat hit från Sthlm, fortsätter att pendla in. De har Stockholmslöner, men boende och matkostnaderna här, är betydligt lägre än i Sthlm.

Men jag tycker fortfarande att ni ska passa på och få en gratis övernattning i V-ås. För som jag sagt tidigare, lägenheten är grym!

e sa...

mocca: Jag hade nog behövt sitta bredvid dig på tåget :) Härligt för er V-åsare att era skattepengar går till reklamkampanjer och att det i sin tur leder till att bostadspriserna blir högre. Ännu ett argument mot att flytta dit ;) Men jo, jag skulle nog kunna tänka mig att nappa på det där erbjudandet men jag har ju liksom tappat bort brevet...

Mocca sa...

Aj aj då, ring till Bostads AB Mimer och berätta hur det ligger till. Jag tror inte de är sena med att fixa en övernattning till er ;)

Hemsida: mimer.nu

e sa...

mocca: Tack, ska kolla upp det. Vore ju trevligt med en minisemester :)